Reflexzonetherapie


Wat is voetreflexzonetherapie:

Voetreflex werd als geneeswijze al duizenden jaren geleden toegepast door Egyptenaren, de Chinese volkeren en de Indianen.
Reeds toen had men ontdekt dat alle organen en lichaamsdelen door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet op een positieve manier beïnvloed konden worden.

De voet als spiegel van de totale mens.

Je kunt als het ware het hele lichaam in de voet zien. In de voet vind je niet alleen lichamelijke, maar ook geestelijke aspecten van de mens terug.
Door de voet op de juiste manier te behandelen/masseren, oefenen we een gunstige invloed uit op de hele mens. Het doel van reflexzonetherapie is het lichaam in balans te brengen en de conditie te herstellen en op peil te houden.

Het vermindert stress, spanning en vermoeidheid.
Het verbetert de doorbloeding en zenuwwerking.

Het activeert het zelfgenezend vermogen.

Het brengt je lichaam en geest in een betere conditie.

Het wordt toegepast bij o.a. rug-, nek- en schouderklachten, maar ook bij hoofdpijn, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen en overgangsklachten.

Bij iedereen kan voetreflex worden toegepast, dat wil zeggen dat ook mensen zonder klachten zullen ervaren dat de voetreflexzonebehandeling een zeer weldadige uitwerking heeft.
Tijdens een behandeling kan in overleg gekozen worden voor een essentiële olie (aromatherapie) ter ondersteuning van de reflexzonebehandeling.
Ter afsluiting van een voetreflexzonebehandeling volgt altijd een voetmassage met speciale kruidenbalsem.