Behandeltraject

Door middel van een anamnese stel ik, afhankelijk van de klachten en wensen, een behandelplan op.
Hierbij bestaan een aantal behandelmogelijkheden: tijdelijke ontspanning, therapeutisch traject of preventieve behandeling.

Tijdelijke ontspanning
Veel lichamelijke klachten worden veroorzaakt door spanning. Spanning geeft spierverkramping en doorbloedings-problemen. Dit is een stressfactor voor het lichaam.

Ontspanning en genieten is geen luxe maar een levensvoorwaarde !
Een voetreflexmassage brengt lichaam en geest in een diepe ontspanning.
De behandeling kan bestaan uit bijvoorbeeld een eenmalige massage of gedurende een langere periode een massage om de paar weken.

Therapeutisch traject
Een therapeutisch traject bestaat uit een aantal behandelingen.  Er wordt getracht de oorzaak van de problemen op te sporen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren.  Het is afhankelijk van de ernst van de klacht en de reacties van het lichaam, hoe vaak een behandeling nodig is.

Preventieve behandeling
Voor gezonde mensen die gezond willen blijven. Een voetreflexzonemassage stimuleert de doorbloeding, de energiedoorstroming, ontspant en activeert de afvoer van afvalstoffen. Door ontspannen te genieten voel je je goed en draagt het bij aan een goede gezondheid. Behandelingen in overleg, b.v. een keer in de maand.

Reacties
Als reactie op de behandeling kan het lichaam op diverse manieren reageren, zowel lichamelijk als emotioneel.
Iedere reactie is goed en erop gericht lichaam en geest te herstellen en in balans te brengen.