Bach Bloesem therapie


De “Bach Bloesem Remedies” bestaan uit 38 tincturen (oplossing) op basis van bloemen en planten. Elke remedie heeft specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken.  Deze tincturen helpen u om beter om te gaan met de emoties in het dagelijkse leven die u uit balans brengen.
De werking van de Bach Bloesem Remedies zijn ontdekt door Dr. Edward Bach (1886-1936) hij was een arts, homeopaat en bacterioloog.

Van de Bloesems zijn 38 tincturen gemaakt die onderverdeeld zijn in 7 groepen van emoties die gemoedstoestanden positief kunnen beïnvloeden.
Voorbeelden hiervan zijn;  faalangst, malende gedachten en piekeren, overbezorgdheid, onzekerheid, prikkelbaarheid, verlegenheid,  verdriet, heimwee, makkelijk ontmoedigd zijn,  twijfelen.

De Bach Bloesem Remedies zijn gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor jong en oud. Ze kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en ze belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet.

Bach Bloesem Remedies voor Kinderen

De Bach Bloesem Remedies helpen om positieve dingen in het kind naar boven te halen en om nare gevoelens te laten verwerken of ermee om te leren gaan. Het kind wordt zich door de Bloesem Remedies meer bewust van zijn gedachten en gevoelens.
Ze ontnemen het kind niet de kans om van de situaties te leren, maar met moeilijke periodes waarin het kind te bang, te ongelukkig of bijvoorbeeld te veel in zichzelf gekeerd is om te gaan.                  Voorbeelden van situaties ; slaapstoornissen, verlatingsangst,  verlegenheid, driftbuien, te dominant aanwezig, koppigheid, onzekerheid, bang zijn.


Let op: de Bach Bloesem Remedies vervangen geen medische handelingen en medicijnen.